schilderijen

De hoogwaardige reproducties van prachtige originele schilderijen staan ​​bekend als giclés, waarbij de zeldzaamheid van een origineel kunstwerk evenzeer de waarde bepaalt als de kunst zelf. Ondanks de prevalentie van deze reproducties, verkopen ze ze uiteindelijk niet op een volgende datum, en dit feit heeft de neiging de prijsresultaten te vertekenen. Deze kopers hebben ook de neiging om meer bereid te zijn om een ​​origineel te krijgen telkens wanneer een duplicaat van het werk dat ze hebben gekocht niet zoveel kost als een origineel.

Bij het kopen van een origineel gaat het erom dat de prijs hoog kan liggen voor het bedrijf of de kunstenaar die het werk heeft gemaakt. Het is vaak de situatie dat een bedrijf dat prachtige kunst maakt en alom geprezen wordt, een enorm aantal werken en schilderijen heeft. Niet elk van die bedrijven zal voor hen hetzelfde bedrag in rekening brengen, terwijl er misschien bedrijven zijn die originele kunstwerken aanbieden. Hierdoor kan de prijs van een origineel veel hoger uitvallen dan een replica van het werk.

Modern schilderij

groot schilderij is het geval voor de werken van mannen en vrouwen, daarom kan een exemplaar meer geneigd zijn als ze lager geprijsd zijn dan het eerste dat op de markt wordt gebracht. Dit kan er ook toe leiden dat een aanvankelijke te duur wordt in vergelijking met sommige reproducties. Een kopie ervan mag ook niet hoog worden gewaardeerd door een kunstverzamelaar dan Een kunstwerk en als zodanig een hogere prijs vragen dan een vergelijkbare primeur.

De kosten van een origineel kunnen hoger zijn vanwege de middelen en de tijd die nodig is om de klus te maken en deze vervolgens opnieuw te maken. De introductie van een origineel kan jaren duren en zeer kostbaar zijn, wat betekent dat dit feit de aankoopprijs van een origineel kan opdrijven dat normaal gesproken de productie van de klus kan betalen. Een replica is daarentegen gemakkelijker te maken om een ​​kunstwerk aan te bieden.